יונדאי איוניק 5 HYUNDAI IONIQ המעודכנת במבחן דרכים
מבחני רכב
טל אבן ו 2025-02-26

כבר עם השקתה לפני קרוב לארבע שנים, הרשימה אותנו האיוניק 5 בכך שנתנה חבילה משתלמת ואיכותית, ובעיקר – תשובה קוריאנית חשמלית ראויה לטסלה האמריקאית/ סינית.
העדכון שעברה לאחרונה שיפר עוד יותר את הדגם, באמצעות סוללה גדולה יותר וטווח שצמח בהתאם, לצד שדרוג עיצובי קל וגם טכנולוגי בתא הנוסעים.
פגשנו אותה למבחן ארוך.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת – רקע
כבר עם השקתה, סקרנה האיוניק 5 את העוברים והשבים, וזיכתה את הנהגים שלה בהרבה אגודלי לייק מנהגים שחלקו איתם את הפקק או את ההמתנה ברמזור.
בעיצוב האיוניק 5, יחד עם מוטיב מיוחד של פיקסלים וקוביות קינטיות, בעיקר ביחידות התאורה המרהיבות מלפנים ומאחור, יש משהו שמשלב באופן מופלא חדשנות ועתידנות טכנולוגית ותפיסה מוטורית חדשה, ומאידך, קל לקבל מעיצובה אסוציאציות לאייקונים מהעבר (בניגוד לאיוניקים מהווה), כמו לנצ'יה דלתא.
מדובר במרכב של קרוסאובר קומפקטי D-SUV, שפותח ותוכנן מראש כרכב חשמלי, והראשון להשתמש בפלטפורמה המודולרית הגלובלית של יונדאי, המאפשרת מרווח פנימי עצום.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת – עיצוב חיצוני, מימדים
עיצוב הרטרו של האיוניק 5 מוצלח מאד כבר מהשקתו הראשונית, וטוב עשה היצרן שהסתפק בשינויים עיצוביים מינוריים בלבד במסגרת העדכון שיצא.
השינויים מינוריים עד כדי כך, שרק חדי עין ו/או בעלים של הדגם יבחינו בהם; מדובר בעיקר בעדכונים קלים ליחידות התאורה המפוקסלות, פגושים בעיצוב חדש, חישוקים גדולים (20" בגרסה שאיתנו) ונאים מבעבר, ספוילר אחורי שגדל במעט וגם מגב לשמשה האחורית, שבלט בהיעדרו בדגם טרום הפייס ליפט.
למרות שהעין התרגלה למראה המיוחד של האיוניק 5 המסתובבת קרוב ל- 4 שנים על כבישי ישראל, עדיין תשומת הלב מופנה לאלמנטים כמו מרכב דמוי האצ'בק רק שכאן הוא במידות גדולות במיוחד (אורך 4.65 מ', רוחב 1.89 מ' וגובה 1.6 מ'), לקוביות שביחידות התאורה וגם לקווי הלד (אגב, זה האדום שחיבר את יחידות התאורה מאחור ירד מהתפריט).
בנוסף, הקווים בצורת Z שבפרופיל הרכב נמצאים אמנם גם בדגמי יונדאי נוספים כמו הטוסון, רק שכאן יש להם השפעה דרמטית יותר לעיצוב.
באופן כללי, מדובר במרכב בעל עיצוב מגובש, מרשים ומעניין, שמשדר ספורטיביות ודינאמיות, המובחן ומובדל משאר רכבי הפנאי שמסביב.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת – עיצוב פנימי, הנדסת אנוש ואיכות חומרים
תא הנוסעים אף הוא קיבל עדכונים קלים בלבד, בעיקר בקונסולה המרכזית, וכעת המשטח לטעינה אלחוטית לטלפון נמצא במיקום נוח מבעבר, ונוספה לידו שורה של כמה כפתורים פיזיים המאפשרים תפעול יעיל לחימום וקירור המושבים הקדמיים, חימום להגה (הקיימים בגרסה זו), מצלמה אחורית ועוד.
2 המסכים הצמודים (12.3" כל אחד)- של לוח המחוונים ומסך האינפוטיינמנט- מהירי תגובה ובעלי רזולוציה טובה. זה האחרון קיבל את העדכון האחרון של היצרן.
על ההגה תפעול נוח של שלל המערכות, בורר מצבי נהיגה וגם חיווי של נקודות דמוי מורס לגבי סכנה בכביש או טעינה. לצידו ידית הילוכים נוחה לתפעול ומאחוריו 2 מנופים לשליטה במידת העוצמה של הרגנרציה.
מתחת למסך הראשי בקרות בטאץ', גלגלי סיבוב או לחצנים לתפעול נפרד של בקרת האקלים המפוצלת וגם של מערכת השמע. מדובר בלוחות פיקוד חדשים ונוחים לתפעול מבעבר.
הריצפה השטוחה גם מלפנים מאפשרת מקום אחסון בין הנהג לנוסע שלצידו, ופה תמצאו גם תאי אחסון נוספים ושקעי טעינה או הזרמת מידע, לבחירה.
איכות החומרים, העשויים בחלקם מחומרים ממוחזרים וידידותיים לסביבה- נותרה מצוינת ברובה, ורק אם תחפשו משטחים שהם פחות גלויים לעין, תגלו גם חלקי פלסטיק משובחים מעט פחות.
הגוונים שנבחרו נעימים לעין, וגם תאורת האווירה שמקיפה אלמנטים שונים בדש בורד ובדלתות מוסיפה לאווירה הנעימה והטכנולוגית.
---
מאחור מתגלה מרווח פנים עצום לרגליים, הרבה בזכות בסיס גלגלים של לא פחות מ- 3 מטרים, מושבים קדמיים שתוכננו כך שיהיו דקים ב-30 אחוזים ממושבים רגילים ופלטפורמה חשמלית ייעודית, שאפשרה ריצפה שטוחה לחלוטין גם כאן, ולכן גם הקונסולה המרכזית הצפה מלפנים נעה על גבי מסילה של 14 ס"מ, לפי רצונם של היושבים מלפנים.
גם לראש ולכתפיים מרווח מרשים והישיבה כאן נוחה למדי, אפילו אם לא מדובר בבני נוער או במבוגרים; למושבים אפשרות כוונון מיקום וזוויות גב המושב.
פתחי המיזוג האחוריים נמצאים על הקורות המרכזיות, וגם כאן יש שקעי טעינה ותאי אחסון.
---
תא המטען גדול ונפחו 520 ליטרים, המפתח רחב וסף ההטענה נוח. מתחת לרצפתו תאי אחסון נוספים לערכת הניפוח, לכבל הטעינה ועוד. מלפנים ישנו תא קטן נוסף בנפח 57 ליטרים.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת – אבזור, מחיר
רמת הגימור שאיתנו, Limited, מתומחרת ב- 254,144 ₪.מדובר ברמת הגימור השלישית מתוך 4; המנעד מדבר על 214.8 אלפי שקלים לדגם הכניסה (Premium), שמציע כמעט 60 סוסים פחות מהדגם הנבחן, וגם הטווח המקסימלי המוצהר עומד בו על 440 ק"מ בלבד, ועד הדגם הבכיר, Elite, שעבור האבזור הנוסף שהוא מציע תתבקשו לרשום צ'ק ע"ס 285.4 אלפי שקלים.
דגם הלימיטד כולל, בנוסף למה שהוזכר עד כה, קישוריות לאפל ולאנדרואיד, קיפול מראות צד חשמלי, ידיות חיצוניות נשלפות לדלתות, בלם יד חשמלי עם אוטו הולד, דלת תא מטען חשמלית, כניסה ללא מפתח, ריפוד עור למושבים, מושבים מתכווננים חשמלית מלפנים ועוד.
על מנת לקבל בנוסף גם גג שמש פנורמי, מושבים נשכבים מלפנים ועם זיכרונות לזה של הנהג, חימום לאחוריים, מערכת שמע משודרגת של Bose ועוד – תאלצו לדלג לדגם הבכיר של הדגם.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת - בטיחות
כלל רמות הגימור קיבלו ציון בטיחות 7 מתוך 8. יש כאן 7 כריות אוויר, מניעה אקטיבית מסטייה מנתיב, בלימה אוטונומית בחירום, לרבות בפני הולכי רגל ורכב דו גלגלי ומניעה אקטיבית מהתנגשות ברכב בשטח מת.
בנוסף, התפריט הבטיחותי כולל התרעה על עייפות נהג והיסח דעתו, בלימת חירום בנסיעה לאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, אזהרה מפני פתיחת דלת בעת תנועה חולפת ועוד.
מצלמות 360, תמונת מצלמה בלוח המחוונים של צידי הרכב בעת איתות והוצאת הרכב מהחנייה באמצעות השלט- תקבלו רק בגרסה הבכירה, Elite.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת – מנוע, הנעה, טווח, סוללה
המנוע שכאן עודכן, נוספו לו 12 סוסים, הוא מניע את הגלגלים האחוריים, והספקו עומד כעת על 229 כ"ס. המומנט נותר 35.7 קג"מ.
התאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש אורכת 7.5 שניות, עשירית שנייה יותר מאשר בדגם המוחלף.
אחד מהשינויים המבורכים במסגרת העדכון של הדגם הוא הגדלת הסוללה מ-77.4 ל-84 קווט"ש, כמעט 10 אחוזים מכובדים וחשובים למשפחה שמטיילת למרחקים ארוכים.
הטווח המקסימלי המוצהר של הדגם עומד על 530 ק"מ. בפועל, נהיגה משולבת שכללה בין היתר לא מעט כבישים מהירים והרריים, הביאה לנתון של 445 ק"מ. צריך לקחת בחשבון שהטווח מצטמצם משמעותית בנהיגה דינאמית או במעלה הררי, וגם שיוט מהיר מקצר אותו פלאים. נהיגה מתונה מאד ובמהירות לא גבוהה- כנראה שתתגמל את נהגה בטווח של 480-500 ק"מ פר טעינה.
טעינת הסוללה כאן מהירה במיוחד, עם יכולת טעינה מ-10 ועד ל-80 אחוזים תוך 18 דקות בלבד.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת - נוסעים
הישיבה במושב הנהג נוחה מאד, הראות החוצה מצוינת, הרבה בזכות ישיבה גבוהה ושטח חלונות גדול.
המתלים מכוילים לצד היותר רך, וזה אומר שהאיוניק 5 ונוסעיה יעברו בשלווה מעל לרוב הפגעים בכביש, ורק הגדולים שבהם יגרמו למתלים להשמיע את קולם.
בידוד הרעשים כאן מוצלח מאד, הנסיעה שקטה, ולמנוע יש מספיק מחץ לדחוף אתכם קדימה ולהשתלב בקלילות בכל סיטואציה.
תפעול המסך מהיר וגם בקרת האקלים, הגם שכפתורי המגע דורשים יותר תשומת לב לשם תפעול לעומת כפתורי גלגל פיזיים, עדיין, היא נוחה בהרבה מאותם מסכים ענקיים בהם צריך לאתר אותה באחד ממסכי המשנה.
הרגנרציה עובדת היטב, בעיקר במצב מקסימלי של נהיגה בדוושה אחת. מדי פעם היא מחליטה לחזור למצב רגיל משום מה, על דעת עצמה.
--
מחוץ לעיר ניתן לשמוע מעט רחש מהגלגלים הגדולים שכאן, אך עדיין, בידוד הרעשים משובח. המנוע ממשיך לספק את אונו בכל מצב ובכל מהירות, כך שתאוצה או עקיפה יתבצעו מהר ובאופן בטוח.
בכביש המפותל מגלים הגה מדויק אך מעט קל מדי, אחיזת הכביש גבוהה, בין היתר בזכות הצמיגים הרחבים (255) שמייצרים שטח פנים גדול יחסית שבא במגע עם הכביש.
המתלים הרכים נותנים כאן אותותיהם בדמות זוויות גלגול מורגשות, וגם שינויי כיוון והעברות משקל לא תמיד מתקבלות בשמחה על ידי השלדה. עדיין, יונדאי השכילו לשמר כאן הנעה אחורית המאפשרת נהיגה מהנה ושובבית.
האיוניק 5, על 229 סוסיה, היא לא הוט-האץ', עבור כך נצטרך להמתין, כפי הנראה, למבחן של גרסת ה-N, אבל אם נזכרים במתחרים חשמליים BEV, אין הרבה מביניהם שיספקו חדוות נהיגה אמיתית וטובה יותר מהאיוניק, אם בכלל, לאור משקל עצמי גבוה שמשפיע ברכבים אלה גם על תפקוד המתלים, הבולמים והבלמים, לצד הגה פחות מתקשר.
יונדאי איוניק 5 המעודכנת - מסכמים
לא במקרה שאיוניק 5 המחודשת לא שינתה כמעט דבר בעיצוב החיצוני והפנימי, מאחר שכבר מאז השקתה, הם הרשימו והיו מובחנים מכל מה שמסביב.
העיצוב החיצוני שומר על איזון חכם בין אלמנטים טכנולוגיים חדשניים, עתידניים כמעט, לבין מראה רטרו שובה לב שמזכיר נשכחות, אפילו מכמה אגדות מוטוריות שנסעו על כבישי העולם לפני 4 ו-5 עשורים.
מעבר לכך, האיוניק 5 נראית כמו רכב האצ'בק ענק עם מרווח פנימי ויעילות של רכב פנאי גדול.
היא מאובזרת ומרשימה באיכותה, בעיקר במשטחים הגלויים לעין, תא הנוסעים נעים וכיף לשהות בו, היא בטיחותית ומעניקה חוויית נהיגה מהנה למדי, בטח ביחס לרכבי פנאי חשמליים, ויכולת שיוט שקט ונינוח.
מעבר לכך, יכולת טעינה סופר מהירה מהווה יתרון אדיר כשתדרשו לטעינה ציבורית בעת טיול משפחתי וגם המחיר תחרותי יחסית בהשוואה לרכבים שדורכים באותה המשבצת, כמו טסלה Y ואקספנג G6.
יחד עם זאת ובהמשך לכך, חשוב לציין את ריבוי התחרות ושלל המותגים החדשים שהגיעו לארץ ב-3-4 השנים האחרונות, מה שלא היה בשנת 2021 כשהושקה האיוניק 5 לראשונה, שאז שחתה באוקיינוס כחול כמעט, ונהנתה מביקוש אדיר לצד היצע מוגבל.
אבל אם לתת שורה תחתונה, קשה למצוא בתעשייה כלי רכב עם המון מעלות ומעט מאד חסרונות, והאיוניק 5 בהחלט ראויה להיכלל בהגדרה הזו.
HYUNDAI IONIQ 5 Limited
מחיר (₪) | 254,144 |
אורך (מ') | 4.655 |
רוחב (מ') | 1.89 |
גובה (מ') | 1.605 |
בסיס גלגלים (מ') | 3.00 |
משקל עצמי (ק"ג) | 2,160 |
נפח תא מטען/ כשהמושבים האחוריים מקופלים (ל') |
520 / 1,580 (+57 מלפנים) |
מרווח גחון (ס"מ) | 16 |
טווח נסיעה לטעינה מלאה (ק"מ) (מוצהר/ ממוצע מבחן) | 530 / 445 |
הספק מנוע (כ"ס) | 229 |
תאוצה 0-100 קמ"ש (שנ') | 7.5 |
קיבולת סוללה (קווט"ש) | 84 |
משך טעינה ביתית AC (10%-80%)(דק') | 440 |
משך טעינה מהירה DC (10%-80%) (דק) | 18 |
קצב טעינה מקסימלית (מהיר DC/ ביתי AC) (קווט"ש) | 350 / 11 |
משך אחריות כללית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 5 / 100,000 |
משך אחריות על מערכת חשמלית (סוללה) (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) |
7 / 150,000 |