טויוטה קאמרי החדשה במבחן דרכים
מבחני רכב
טל אבן ו 2025-03-13

רכב המנהלים של טויוטה קיבל עדכונים מקיפים וחשובים בדור החדש; העיצוב החיצוני מסובב ראשים, תא הנוסעים עבר שדרוג מקיף וגם הביצועים השתפרו ועונים כעת, יותר מתמיד- ובעיקר בגרסה ההיברידית- להצהרה של נשיא ומנכ"ל טויוטה לשעבר, אקיו טויודה, "No more boring cars!".
לקחנו אותה למבחן ארוך, שגילה שהמרחק שקיים בין שעמום לבינה גדול בהרבה מחמשת המטרים בקירוב שבין קצוות הפגושים.
טויוטה קאמרי החדשה – רקע
הקאמרי נולדה אי שם בשנת 1982 כשם דגם עצמאי של טויוטה, והפכה עם השנים לדגם השני הנמכר ביותר בעולם מטעם היצרן, כשמקדימה אותה רק אחותה הקטנה - הקורולה.
הדור הנוכחי של הקאמרי הוא התשיעי במספר, וכעת מוצעת הקאמרי עם הנעה היברידית בלבד, כשמנועי הבנזין, לרבות משושי הצילינדרים, ירדו מהיצע הדגם.
הדגם משתמש באותה הפלטפורמה של הדור הקודם, לצד קו הגג וגם הדלתות הקדמיות שלא עוצבו כאן מחדש, אך כל שאר המרכיבים שונו ושופרו.
הדגם מורכב ביפן, אך לראשונה, מיועד אך ורק לייצוא לשווקי העולם, אחרי שהמכירות שלו ביפן, בדורותיו הקודמים, דעכו עד מאד.
טויוטה קאמרי החדשה – עיצוב חיצוני, מימדים
למבחן הגיע רכב בצבע ברונזה שהולם אותו מאד, צבע שגם שם כתף לטובת יצירת העניין הכללי שהקאמרי החדשה מעוררת מסביב.
חזית הקאמרי מקנה לה אפקט כניסה מרשים במיוחד, עם פגוש ענק ומעוצב, בו מוטמעים פנסי ערפל לד ועליו פסים וטקסטורות של מעוינים, פנסי החזית צרים מבעבר ובהם חותמות לד בצורת C. מכסה המנוע משתפל מטה, וגם הוא מעוצב עם קווים שריריים.
מהצד קורות דקות, ניקל סביב החלונות, קווי אורך על משטחי הפח נותנים לקאמרי להראות דינאמית, וגם חישוקי 18" נאים.
מאחור פנסי לד שמתכתבים עם צורת ה-C שמלפנים, כיתוב גדול וגאה של שם הדגם לרוחב דלת תא המטען, שבחלקה העליון משלבת ספוילר אינטגרלי, פגוש מעוצב וכיתוב HEV, שלא נטעה לגבי צורת ההנעה שנבחרה לדגם.
עיצוב הקאמרי מקפיד להיות אלגנטי אך גם אתלטי, ונותן תחושה שהמרכב קטן מכפי שהוא באמת, זאת כשאורכו עומד על 4.92 מ' מכובדים, כ-3 וחצי ס"מ יותר מאשר בדגם הקודם. הרוחב (1.84 מ'), הגובה (1.445 מ') ובסיס הגלגלים (2.825 מ') נותרו כפי שהיו גם בדור השמיני של הדגם.
טויוטה קאמרי החדשה – עיצוב פנימי, הנדסת אנוש ואיכות חומרים
מייד עם הכניסה לקאמרי ניתן לחוש באווירת רכב המנהלים – העיצוב מוקפד אך שמרני במידה, המסך הראשי גדל לעומת הדגם הקודם וגם לוח המחוונים הפך דיגיטלי, וכעת שניהם בגודל 12.3" (בדגם הכניסה המסך שבלוח המחוונים הוא בגודל 7").
העיצוב מסביב אלגנטי, נעשה כאן שימוש חכם בגוונים בהירים וכהים, חלקי ניקל ופיאנו בלאק במידה, את המושבים עוטה עור רך ונעים, כך גם במשטחים שונים שבדלתות, בתא האחסון בין המושבים ועל הדשבורד, וקווי התפירה בגוון מנוגד- מוקפדים.
מול הנוסע הקדמי דש בורד מעוצב כהמשך טבעי לפתחי המיזוג, החומרים שכאן מעולים ונעימים מאד למגע. מעבר לכך, טויוטה לא חסכו גם בתאי אחסון, הפזורים בתא הנוסעים.
יישור קו טכנולוגי חייב קישוריות אלחוטית לאפל ולאנדרואיד (שעבדה מצוין), המסכים מהירי תגובה ודי אינטואיטיביים לשימוש בעת נהיגה, רק שהמסך הראשי מעט משעמם בתצוגה שלו, וברובו מכיל כיתוב בנאלי של שחור על גבי רקע לבן (או ההיפך).
אמנם לא חייבים להגיע, ובטח שלא עם רכב מנהלים שמשדר אווירת עסקים, לכיוונים מצועצעים ומעט ילדותיים הכוללים אנימציות של חתולים מפהקים, כפי שאנו מכירים בתעשייה העכשווית, ונכון גם שמסך צריך להיות הכי אינטואיטיבי וקל לתפעול בעת נהיגה, אך עדיין, יש בתעשייה לא מעט מסכים מרהיבים ועשירים בצבעים, שיכולים היו לתת כאן (וגם בדגמי לקסוס היוקרתיים של הקבוצה) טאץ' יותר יוקרתי ומזמין;
בעידן בו הפכו המסכים לענקיים ובעצם נהיו המרכיב הדומיננטי ביותר בתא הנהג, חשוב לתת תשומת לב מיוחדת לגרפיקה ולעיצוב.
בתא הנוסעים נותרו לא מעט כפתורים פיזיים, וטוב שכך; מתחת למסך הראשי פאנל קל לתפעול של בקרת האקלים, חימום ואוורור המושבים מלפנים, חימום ההגה ועוד.
מעבר לכך, על יד ידית ההילוכים שנותרה במקומה הקלאסי, תמצאו משטח טעינה אלחוטית, תאי אחסון ושקעי טעינה והעברת מידע, וגם את כפתורי בורר מצבי הנהיגה, בלם יד חשמלי ואוטו הולד, לצד כפתור לנהיגה חשמלית בעיר.
על ההגה תמצאו לא מעט כפתורים, אך תפעולם אינטואיטיבי גם הוא, ודורש פרק זמן מינימלי של לימוד. כפתורי כיוונון המראות נותרו במקומם, כך גם נעילת הרכב. יופי!
---
מאחור המרווח לרגלי הנוסעים מצוין, חוץ מאשר לנוסע המרכזי- שמולו יש תעלת הנעה גבוהה, כך גם לראש ולכתפיים, גם לשלושה מבוגרים. יש כאן פתחי מיזוג ושקעי טעינה, והמושבים נוחים.
בתא המטען נפח אחסון של 493 ליטרים, המפתח שלו צר יחסית ודי גבוה, אך מבנהו עמוק. מתחת לרצפתו ניתן לאחסן כמה פריטים קטנים וגם למצוא גלגל רזרבי בגודל מלא – פריט שהפך להיות נדיר ובגדר הפתעה חיובית ברכב חדש.
טויוטה קאמרי החדשה – אבזור, מחיר
הקאמרי משווקת בישראל בשתי רמות גימור, LE שמחירה 215 אלפי שקלים וה- XLE הנבחנת, שמחירה 230 אלף שקלים, לפני אגרת רישוי.
אבזור דגם הכניסה LE כולל, בנוסף למה שצוין עד כה, גם מצלמה אחורית איכותית יחד עם חיישני חנייה מלפנים ומאחור, כניסה והנעה ללא מפתח, חיישני גשם ואורות, כוונון חשמלי למושב הנהג, ריפודי עור מלאכותי, מתזים לפנסים הקדמיים, קיפול חשמלי למראות הצד, חלונות כהים מאחור, חישוקי 17" ועוד.
הדגם הבכיר מוסיף כיוונון חשמלי להגה המצופה עור, כוונון חשמלי גם למושב הנוסע הקדמי, ריפוד עור אמיתי, אוורור במושבים הקדמיים, פנסי לד מלא מאחור וחישוקי 18" כאמור.
יצוין כי אבזור כמו גג פנוראמי, שדרוג ששת הרמקולים הסטנדרטיים שכאן לתשעה מבית JBL, מצלמות 360, הקרנת נתונים על השמשה הקדמית ועוד- אפשריים אמנם בשווקים אחרים בתוספת תשלום, אך לא בישראל. כך גם גרסת הנעה כפולה.
טויוטה קאמרי החדשה – בטיחות
הקאמרי החדש קיבל ציון בטיחות 6 מתוך 8. יש כאן 8 כריות אוויר, בלימת חירום בנסיעה לאחור, בקרת שיוט אדפטיבית, מניעת סטייה מנתיב ומרכוז, זיהוי רכב בשטח מת, בלימת חירום אוטונומית, גם בפני הולכי רגל ורכב דו גלגלי, מניעת סנוור, זיהוי תמרורים, מניעת שכחת ילדים ברכב, התרעה על עייפות נהג ועוד.
המערכות התומכות עובדות היטב (מערכות החירום לא נבדקו לשמחתי), במיוחד בקרת השיוט האדפטיבית יחד עם המניעה מסטייה מנתיב ומרכוז הרכב.
טויוטה קאמרי החדשה – מנוע, הנעה וצריכת דלק
הדגם נמכר כעת, כאמור, רק בווריאציה היברידית, והיא כוללת מנוע בנזין בן 4 צילינדרים בנפח 2.5 ליטרים, הוא מפיק 186 כ"ס והמומנט – 22.5 קג"מ. למנוע החשמלי הספק של 136 כ"ס ומומנט של 21.2 קג"מ. ההספק המשולב עומד על 230 כ"ס.
ההנעה קדמית, הגיר רציף וזמן ההאצה ל-100 קמ"ש מעמידה קוצר ל-7.2 שניות זריזות (8 וחצי שניות בדגם הקודם).
צריכת הדלק הממוצעת המוצהרת לדגם היא 4.9 ליטרים לכל 100 ק"מ, שהם 20.4 ק"מ לליטר. בפועל, אחרי מאות קילומטרים שכללו גם כבישים הרריים מפותלים וקטעים דינאמיים, צריכה ריאלית לחלוטין וממוצעת עצרה על 5.8 ליטרים לכל 100 ק"מ, שהם 17.24 ק"מ מכובדים למדי- לכל ליטר בנזין.
טויוטה קאמרי החדשה – נוסעים
בעיר הקאמרי מגלה די מהר את איכויות הנסיעה בהן היא מצטיינת – הנסיעה שקטה מאד, בידוד הרעשים מבחוץ מעולה, ופעולת המנוע החשמלי החזק מאפשרת לנוע בזריזות רבה.
פעולת המתלים שופרה גם היא באופן מורגש, והקאמרי נוטה לגהץ באופן מרשים כמעט את כל המהמורות, פסי ההאטה והבורות שבדרך.
איכות הנסיעה סלונית ומפנקת, המושבים נוחים מאד ומרווחים, וגם תפעול המערכות השונות – בעיקר בקרת האקלים ומערכת השמע – נוח וידידותי מאד לתפעול בעת נהיגה.
מחוץ לעיר בידוד הרעשים ממשיך להרשים, ורק כשמנוע הבנזין מתעורר לחיים בעקבות לחיצה הגונה על הדוושה, קולו נשמע, אך גם זה באופן שאינו מפריע ובצליל שהוא אפילו די נעים לאוזן. המתלים עושים עבודה נהדרת גם כאן, עם איזון מצוין שבין שיכוך פגעי הכביש לריסון הנדנוד של המרכב.
צמד המנועים מייצר כעת 230 כוחות סוס, שהם רק 12 סוסים יותר מאשר בדגם הקודם, אולם הקאמרי הנוכחית מרגישה חזקה יותר ובאופן משמעותי, ביציאה מהמקום או בעת עקיפה או תאוצת ביניים.
דף הנתונים מציין אמנם 7.2 שניות ל-100 קמ"ש, שיפור כאמור של 1.3 שניות לעומת הדור הקודם, עדיין, בפועל הקאמרי מפתיעה מאד ומרגישה זריזה אפילו יותר מהנתונים היבשים; רמת האחיזה גבוהה וגם המשקל העצמי לא גבוה יחסית (קצת מעל לטונה וחצי), אך עדיין, מדובר בהגה קל ולא לגמרי מתקשר או נותן פידבק, וזה לא הרכב לנהיגה דינאמית על הקצה, למרות שלצמד המנועים יכולת להוציא אותך מהר מאד ולהאיץ מתוך פניה או עיקול.
טויוטה קאמרי החדשה – מסכמים
קטגוריית הסדאן לא רק שלא מתה, היא חיה ובועטת חזק מבעבר. זה ניכר לא רק בכלי רכב משפחתיים כמו קורולה, אלנטרה ואוקטביה, שאליהן נוספו דגמים כמו אריזו, אלא גם שבקטגוריית המנהלים הקאמרי אטרקטיבית מתמיד, ומלבד מתחרה ישירה כמו הסונטה, נוספו מתחרים כל-חשמליים כמו BYD סיל, טסלה מודל 3 או אקספנג P7.
ובתוך כל אלה, הקאמרי הציגה מאז ומתמיד, בדגמיה ההיברידיים, נוסחה שמשלבת מימדים נדיבים, נוחות וחיסכון בדלק, וכל אלה נשמרו גם בדור הנוכחי של הדגם.
כעת, עם הדור התשיעי הקאמרי הוסיפה כמה שחקני חיזוק משמעותיים לשורותיה – ביניהם עיצוב אטרקטיבי וספורטיבי, תא נוסעים חדש, נעים, עדכני וטכנולוגי- עם מסכים גדולים וצמד מנועים שמעניקים כעת ביצועים טובים משמעותית מאשר בדגם המוחלף.
לצד אלה, תוסיפו את רמת הבטיחות הגבוהה, הסחירות המצוינת והאמינות המוכחת של טויוטה, ויש פה קלף מנצח.
המתלים של הקאמרי שופרו גם הם, לטובת נוחות מצוינת בכל תנאי הדרך בהם עברנו, וגם השקט בתא הנוסעים נשמר בכל תנאי הדרך ובכל מהירות.
בצדדים הפחות מרשימים ניתן לציין אביזרים להם היינו מצפים מרכב מנהלים יוקרתי, או לפחות אפשרות לקבל גרסה המאובזרת בהם, כמו גג פנורמי, הקרנה על השמשה הקדמית, מצלמת 360 או מערכת שמע משודרגת; גם המסך הראשי יכול היה להציג גרפיקה יותר מושקעת.
לצד אלה, די מהר תגלו שעדיין לא מדובר בסופרה או ב- MR2, וההגה הקל לא מדויק בנהיגה דינאמית, ועם זאת, קשה לדמיין הרבה נהגים של הקאמרי שמחכים בקוצר רוח לשעות בוקר מוקדמות של סוף השבוע, כדי לחרוך איתה צמיגים ולשייף סיבובים בכבישי נהיגה מפותלים.
עם תמחור של 230 אלף שקלים, שנראים פתאום סבירים לגמרי בשוק בו משפחתית בסיסית עולה כמה עשרות אלפי שקלים פחות בסך הכל, ועם סך התועלות הרבות שלה, נראה שמדובר במציאה של ממש.
TOYOTA CAMRY XLE
מחיר (₪) | 229,990 |
אורך (מ') | 4.92 |
רוחב (מ') | 1.84 |
גובה (מ') | 1.445 |
בסיס גלגלים (מ') | 2.825 |
משקל עצמי (ק"ג) | 1,570 |
נפח תא מטען (ל') | 493 |
מרווח גחון (ס"מ) | 13.5 |
צריכת בנזין ממוצעת – ק"מ לליטר (מוצהר / מבחן) | 20.4 / 17.39 |
מנוע, נפח (סוג דלק, סמ"ק) | בנזין, 2,500 |
תצורת מנוע (מס' צילינדרים, תגבור חשמלי) | 4, חשמלי |
תיבת הילוכים, הנעה | רציפה, קדמית |
הספק מנוע (כ"ס) | 230 |
תאוצה 0-100 קמ"ש (שנ') | 7.2 |
משך אחריות כללית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 3 / 100,000 |
משך אחריות מערכת היברידית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 5 / 100,000 |